Horecaondernemers zijn het zat en willen hun terrassen openen
De versoepelingen die afgelopen dinsdagavond bekend werden gemaakt tijdens de coronapersconferentie vielen bij veel horecaondernemers niet in goede aarde. Zij vinden dat een open terras, in de frisse buitenlucht en volgens de coronaregels, prima moet kunnen.
2 maart
Eerder werd door verschillende horeca in Nederland al naar buiten gebracht dat de deuren op 17 januari open zouden gaan. Dit gebeurde niet, waardoor veel mensen verwachten dat ook de plannen voor 2 maart niet doorgezet worden. Woordvoerder Johan de Vos is echter zelfverzekerd dat er deze keer wel daad bij het woord gevoegd gaat worden. “Dat kwam omdat destijds ‘code zwart’ dreigde te ontstaan in de zorg”, vertelde hij aan Omroep Brabant. Dit keer is het anders: “Er moet iets gebeuren en alle collega’s in Nederland zijn welkom om zich aan te sluiten.”
Geen gevaar
Veel horecaondernemers zijn de wanhoop nabij, aangezien zij hun deuren al maandenlang niet kunnen openen. Ook wordt er volgens De Vos door het kabinet slecht gecommuniceerd met de horeca in Nederland. “Zeker na het zien van de beelden van afgelopen weekend en de afgelopen dagen. Amper tot geen handhaving, maar wel volle parken door het hele land”, legt hij uit. “Wij weten zeker dat we veilig en verantwoord onze zaken kunnen openen. Om te beginnen buiten met de terrassen. Uiteraard wel op anderhalve meter.”
Lees ook: Utrecht wil proef met opening horeca: sneltest vooraf en mondkapje dragen
Bron: NU | Beeld: Pexels