Welke optie is gezonder?
Boodschappen doen kun je tegenwoordig flink in de portemonnee voelen. Veel voedingsmiddelen zijn ineens een stuk duurder geworden. Maarre, je kunt eenvoudig besparen op je boodschappen door wat vaker voor diepvriesproducten te kiezen. Deze zijn meestal niet alleen goedkoper, maar soms ook nog eens gezonder! We zetten een aantal producten op een rijtje die je beter uit het diepvriesvak of uit blik kunt kopen.
Erwten
Naast dat een zak bevroren erwten goed werkt om je lichaam te koelen na een flinke val, is een zak erwten uit de diepvries ook nog eens heel gezond. Erwten uit de diepvries bevatten – in tegenstelling tot de ingeblikte of verse variant – namelijk een hogere waarde aan bètacaroteen. Dit maakt ze dus een stuk gezonder.
Tomaten
Tomaten kun je het beste uit blik kopen, omdat ze bij het inblikken eerst worden verhit. Hierdoor komen er meer lycopenen vrij en die beschermen je tegen hartkwalen en bepaalde vormen van kanker. Daarnaast hebben ingeblikte tomaten ook een zeer hoge bètacaroteenwaarde. Kortom, kies voortaan voor ingeblikte tomaten wanneer je een lekkere pasta maakt!
Spinazie
Kun je spinazie beter vers kopen of toch uit de diepvries? Natuurlijk is het allebei gezond, maar de diepvriesversie is toch nét iets gezonder. Net als bij erwten, wordt spinazie meteen na de oogst ingevroren waardoor alle vitamines en mineralen goed worden behouden. Hierdoor bevat bevroren spinazie vier keer zoveel voedingsstoffen als verse spinazie. Meer vezels, ijzer en calcium dus!
Maïs
Maïs vind je in de supermarkt vaak vers óf in blik. Wanneer je voor de gezondste optie wilt gaan, kun je het beste maïs uit blik kiezen. Maïs uit blik bevat namelijk meer caronetoïden, waaronder luteïne. Dit beschermt je lichaam tegen de effecten van vrije radicalen. Aha!
Lees ook: Handig: drie tips om gember zo lang mogelijk te bewaren
Bron: Libelle | Beeld: Pexels