- Azijn
Een ander item op de lijst is azijn. Azijn hoeft niet in de koelkast bewaard te worden. In feite is het het beste om het te bewaren in een koele, donkere kast, weg van direct zonlicht en warmte. Door de koude temperatuur van de koelkast kan de azijn namelijk troebel worden, wat de smaak en het uiterlijk kan aantasten.
Bovendien is azijn een gefermenteerd product, dus het is al geconserveerd en hoeft niet in de koelkast bewaard te worden om bederf te voorkomen. Het bewaren in de koelkast kan er juist voor zorgen dat de azijn sneller bederft door de temperatuurschommelingen die kunnen optreden bij het openen en sluiten van de koelkastdeur. Als je je azijn zo lang mogelijk vers wilt houden, kun je hem het beste op kamertemperatuur bewaren.
Bron afbeeldingen: Freefoodphotos.com, Pexels, Getty Images/iStockphoto, Warunporn Thangthongtip/ iStockphoto, Merc67, Ron Fehling/ Radius Images, StockFood/Rosenfeld, Christel