Spoiler-alert: je kunt jezelf heel wat tijd besparen!
Sommigen zweren erbij, anderen vinden het totale onzin. We hebben het hier natuurlijk over het schillen van gember voordat je het gebruikt in een gerecht of drank. En guess what? In de meeste gevallen kun je de schil er gewoon aan laten!
Gezond en tijdbesparend
De schil van gember bevat veel waardevolle voedingsstoffen. Het is natuurlijk zonde om die te missen, vooral als je het verschil niet eens proeft in vergelijking met geschilde gember! Zorg er wel altijd voor dat je de gember grondig schoonmaakt met warm water om het eventuele stof, vuil en bacteriën te verwijderen. Daarnaast bespaar je een hele hoop tijd door gember niet te schillen. Het is namelijk een hele klus om dit fatsoenlijk te doen zonder al te veel gember te verspillen.
Verse gember
Als je een vers stuk gember tot je beschikking hebt, zul je nauwelijks het verschil proeven als je de schil eraan laat zitten. Let wel op: dit geldt alleen voor gember die vers is, met een frisse en bijna glanzende uitstraling. Als je gember wat ouder is, kan de schil namelijk nogal taai worden. In dat geval is het wellicht een goed idee om de gember te raspen.
Als je toch besluit om de schil eraf te halen, kies er dan voor om de gember te raspen. In dit geval is het vaak handiger om een theelepel de gebruiken dan een mesje of dunschiller. Met een lepel kun je de schil heel gemakkelijk raspen, waardoor er minder gember (en dus waardevolle voedingsstoffen) verloren gaat.
Lees ook: Ai: de accijns op benzine gaat volgend jaar fors omhoog
Bron: RTL | Beeld: Pexels