Zo scoor je punten bij je gasten
Ga je je gasten verrassen met een lekker vis- of saladegerecht? Met deze decoratie tip zit je gebakken! Natuurlijk kun je ‘m ook bij ieder ander gerecht toepassen waar de smaak van citroen bij past.
Citroen
Toppings, toppings, toppings. Zo maak je dat ene gerecht écht aantrekkelijk voor het oog. Bij een vis- of saladegerecht kies je uiteraard voor citroen – want heerlijke combi – om het geheel wat op te leuken. Om helemaal punten te scoren bij je gasten, decoreer je deze in de vorm van een roos. Of je nu van plan bent om een zalmgerecht, salade plateau, een fruitsalade of een cheesecake te maken, een citroenroos is dé manier om in een handomdraai een beetje liefde toe te voegen aan je tafel!
View this post on Instagram
Zo ga je te werk
Was om te beginnen de citroenen grondig. Je wilt ervoor zorgen dat er geen pesticiden of andere substanties op de schil van de citroenen achterblijft. Snijd de citroen in dunne ronde plakjes. Leg ze daarna plat neer en snijd nog eens door de helft. Pak vervolgens een klein bakje naar keuze en drapeer de plakjes citroen één voor één tegen de rand van het bakje, net zolang tot je alleen aan de binnenkant nog wat ruimte over hebt. Hiervoor rol je een stukje citroen op, zodat deze als het ware het hart van de roos vormt. Serveer de citroenrozen bij een vis- of saladegerecht, of ieder ander passend recept. Gegarandeerd succes!
Ben je enthousiast geworden over dit idee? Denk dan ook eens na over welke ingrediënten je nog meer naar de vorm van een roos zou kunnen omtoveren.
Lees ook: Lekker en gezond: 5 redenen waarom aardbeien zo goed voor je zijn
Bron: Instagram @senstylable | Beeld: Adobe Stock