Ga jij nu ook vaker knoflook eten?
Veel mensen houden ervan: knoflook. Niet alleen is het een smakelijke toevoeging aan bijna elke maaltijd, maar het is ook nog eens heel goed voor je! Lees snel verder en kom erachter waarom knoflook eten zo gezond is.
1. Gezond gebit
Uit onderzoek is gebleken dat knoflook een goed alternatief kan zijn bij het behandelen van geïrriteerd tandvlees. Bovendien heeft knoflook van zichzelf ook antibacteriële, antivirale, en schimmelwerende eigenschappen. En dat geldt dus ook voor alle kleine organismen die in je mond leven en mogelijk je gezondheid aantasten.
2. Fitter gevoel
Werk je aan een betere conditie? Dan is het een goed idee om meer knoflook in je dieet te verwerken. Onderzoek heeft aangetoond dat knoflookolie ervoor zorgt dat je hart het minder zwaar heeft tijdens sportactiviteiten.
Leuk om te weten is dat dit ook héél vroeger al bekend was. In de tijd van de oude Grieken werd knoflook voorgeschreven aan (de originele) Olympische atleten en mensen die veel fysiek werk deden. Zo werd fysieke inspanning een stukje makkelijker gemaakt.
3. Ouderdomsverschijnselen tegengaan
Er lijkt bewijs voor te zijn dat knoflook ‘oxidatieve stress’, en daarmee het natuurlijke verouderingsproces, kan tegengaan. Wacht, wat? Simpel gezegd: we gaan er ouder uitzien, doordat we voedsel en zuurstof omzetten in energie. Die omzetting naar energie wordt ook wel stofwisseling genoemd. Soms is ons lichaam daar echter iéts te enthousiast mee, en gaan ook andere cellen in ons lichaam verloren. Zo wordt onze huid slapper en kunnen onze hersenen wat trager gaan werken. Dat is dus het gevolg van die ‘oxidatieve stress’.
Knoflook kan in deze gevallen een nuttige toevoeging zijn op het dieet. Het geurige goedje zorgt er namelijk voor dat de stoffen in je bloed die de té snelle oxidatie van de cellen in je lichaam tegengaan extra worden aangemaakt. Dit worden ook wel antioxidanten genoemd. Zo helpt knoflook dus om ouderdomsverschijnselen tegen te gaan!
Meer weten? Lees snel verder op de volgende pagina!
Pagina 1/2