Groene appels hebben zeer positieve effecten op je gezondheid, vooral als je ze op een lege maag nuttigt.
Antioxidanten
Eerst maar even de vraag beantwoorden wat antioxidanten eigenlijk zijn. Het woord ‘antioxidant’ betekent ’tegen oxidatie’. Dat is ook de rol van een antioxidant: de stof voorkomt schade in je lichaamscellen, die ontstaat door oxidatie. Zo kunnen anti-oxidanten op de lange termijn ziekten als kanker en hart- en vaatziekten voorkomen!
Gewichtsverlies
Het eten van een groene appel op een lege maag helpt je om sneller gewicht te verliezen! Ze bevatten weinig calorieën, maar veel vezels. Vezels helpen je een vol gevoel te geven. Eet dus voor het ontbijt een groene appel en je zal zien dat je hongergevoel veel minder wordt!
Gezonde tanden
Als je ’s morgens een groene appel op een lege maag eet, stimuleert dit de aanmaak van speeksel. Dit komt door het grote aantal vezels dat de schil bevat. Deze hoeveelheid speeksel helpt bacteriën terug te dringen die gaatjes veroorzaken. Minder kans op gaatjes dus, als je elke ochtend een groene appel eet!
Deel deze tip met je vrienden!
Pagina 2/2