Kook jij vaak rijst? Wacht even met het weggooien van het rijstwater en gebruik het hier voor!

rijst-pan-water

Kook een een halve kop rijst met 4 koppen water voor 20 minuten. Vang het rijstwater (zonder rijst) op in een pot en laat afkoelen in de koelkast. Als het koud is dan is het klaar voor gebruik. Lees hieronder hoe:

Voor een gezonde huid en glanzend haar
Antioxidanten, vitaminen en mineralen die te vinden zijn in rijstwater blijken super goed te zijn voor je huid. Het helpt om je huid te beschermen tegen de schadelijke straling van de zon en bestrijdt ontstekingen en irritaties, waardoor ook versnelde veroudering van de huid zoveel mogelijk voorkomen wordt.

Wat veel in rijstwater voorkomt is inositol, dit bevordert stroming van het bloed en dat helpt op zijn beurt weer om die tekenen van ouderdom uit te stellen. Laat daarom het rijstwater afkoelen en reinig 1 keer per dag je gezicht/huid met het water met behulp van een wattenschijfje. Spoel daarna je huid af met lauw schoon water, anders gaat het een beetje plakken.

Voor je gezondheid:
Rijstwater zit vol met vitamine B, foliumzuur, ijzer, kalium, magnesium en zink, allemaal gekregen van de rijst tijdens het koken. Daarom is het volgens de Chinezen heel gezond om een half kopje te drinken per dag. Doe dit altijd op eigen risico natuurlijk. Het rijstwater zou deze voordelen hebben voor het menselijk lichaam:
– Geeft natuurlijke energie.
– Tegen diarree, misselijkheid en overgeven.
– Voorkomt buikgriep.
– Helpt om de lichaamstemperatuur te reguleren.
– Helpt bij het oplossen van huidirritaties.
– Voorkomt en geneest constipatie.

Laten jullie ons even weten of het heeft geholpen bij jullie?


Pagina 2/2