De groentes werken bloeddrukverlagend
Wanneer je last hebt van een te hoge bloeddruk, kan het geen kwaad om minder zout binnen te krijgen, de dropconsumptie te verminderen en te stoppen met het drinken van alcohol. Een te hoge bloeddruk kan ontstaan door een ongezond eetpatroon en het aanpassen van de levensstijl is dan wel een pré. Deze groentes kunnen je helpen!
Levensstijl
Een op de drie Nederlanders kampt met een te hoge bloeddruk. Mensen die een te hoge bloeddruk hebben, krijgen vaak het advies om hun levensstijl aan te passen. Zo is het voor hen raadzaam om minder zout te eten en meer te bewegen. Ook de sigaretten mogen niet meer worden aangeraakt als de persoon in kwestie rookt. Helpt dit niet? Dan doe je er goed aan om deze drie groentes wat vaker te eten.
Het gouden trio
Rucola, spinazie en rode bieten kunnen je bloeddruk verlagen. Wetenschappers aan de universiteit van Maastricht kwamen erachter dat deze groentes de bloeddruk al binnen vijf uur na inname kunnen verlagen! Nitraat zit in vrijwel alle groentes, maar met name in rucola, spinazie en rode bieten. Het lichaam zet deze stof om in stikstofmonoxide, wat een positief effect kan hebben op de bloeddruk. De wetenschappers verwachten dat wanneer mensen met een hoge bloeddruk minimaal vier keer per week 100 á 200 gram rucola, spinazie of rode bieten eten, hun bloeddruk omlaag gaat.
Nitraatrijke groentes
Van de bovengenoemde groentes heeft rucola de hoogste nitraatwaarde. Eet jij liever geen spinazie, rode biet of rucola? De onderstaande groenten bevatten ook nitraat:
- Chinese kool
- Andijvie
- Bleekselderij
- Spitskool
- Snijbiet
- Paksoi
- Waterkers
- Koolrabi
- Venkel
- Alle soorten sla
Een smakelijke manier om de bloeddruk te verlagen dus!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Pixabay