6 tips om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden

2. Eet voldoende vezels

Als je voeding veel vezels bevat, wordt dit minder snel door het lichaam afgebroken, waardoor de verhoging van je bloedsuikerspiegel geleidelijk gaat. Groentes zitten tjokvol vezels en ook volle granen -denk aan havermout en boekweit- en peulvruchten zijn rijk aan vezels.

3. Eet regelmatig

Houd je bloedsuikerspiegel op peil door regelmatig te eten en niet al te grote maaltijden te nemen. Verdeel je maaltijden goed, eet drie maaltijden per dag en neem nog twee tussendoortjes.

4. Eet wat minder suiker

Of vermijd in elk geval snelle suikers. Snelle suikers zitten niet alleen in snoep, frisdranken en koekjes, maar ook in witte pasta en witbrood. Probeer snoep, frisdrank en koekjes zoveel mogelijk links te laten liggen en vervang witbrood door volkorenbrood en witte pasta door volkoren pasta.

5. Voeg kaneel toe aan je eten

Kaneel is een echte alleskunner. Zo kan het wonderen verrichten in de tuin, maar ook voor je bloeddruk. Kaneel zorgt ervoor dat je minder (snel) trek hebt en het houdt je bloedsuikerspiegel stabiel. Voeg daarom eens wat kaneel aan je koffie, avondeten of smoothie toe.

6. Bewegen en genoeg slapen

Maak na het eten eens wat vaker een korte wandeling. Je helpt daarmee je spijsvertering een handje en je houdt je bloedsuikerspiegel stabiel. Bovendien draagt een goede (nacht)rust ook bij aan een stabiele bloedsuikerspiegel. Probeer elke nacht acht uur te slapen.

Lees ook: 4x dit zijn de voordelen van kurkuma

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: A. Vogel, Viv Online | Beeld: Unsplash