Dit zijn de spullen die je beter kunt weggooien voor een goede gezondheid

6. Restjes in de koelkast

We hebben het allemaal weleens: Geen idee meer hebben hoe lang dat restje kaas al in de koelkast ligt of hoe lang die pot olijven eigenlijk al geopend is. Zelfs in de koelkast kunnen gevaarlijke bacteriën razendsnel groeien, dus neem het zekere voor het onzekere en gooi etensrestjes op tijd weg. Het is geen slecht idee om op een vaste dag in de week weer eens door de inhoud van je koelkast te gaan. Zo staat er nooit iets wekenlang te rotten.

7. Oude make-up

Vloeibare make-up, zoals mascara en lipgloss, kan verbazingwekkend veel bacteriën bevatten. Met het borsteltje van de mascara breng je die gevaarlijk dicht bij je ogen, en met een lipgloss zit je heel dicht bij je mond. Beautyproducten te lang gebruik kan daardoor zelfs leiden tot infecties. Pas daarom op met het aanbrengen van oude make-up. Doe je mascara ongeveer drie maanden na opening weg en je lipgloss na ongeveer zes maanden.

8. Oude zonnebrandcrème

De houdbaarheidsdatum van zonnebrandcrème is er niet een die je kunt negeren. De werkzame bestanddelen in de crème werken namelijk minder goed als deze datum is verstreken. Smeren met een oud middel beschermt je huid daardoor niet voldoende, wat snelle huidveroudering en huidkanker tot gevolg kan hebben. Investeren in een nieuwe fles is dus stukken beter voor je gezondheid.

9. Uitgerekte beha’s

Door het vele dragen en wassen van beha’s kunnen de bandjes behoorlijk gaan lubberen. Door deze losse bandjes kun je op minder ondersteuning rekenen. Afhankelijk van je maat kan dit leiden tot rugpijn en een snellere veroudering van je boezem. Doe oude, uitgerekte beha’s dus liever weg in plaats van ze te blijven dragen.

10. Oude plastic snijplanken

Wederom een paradijs voor bacteriën: de plastic snijplank. Ze kunnen gemakkelijk in de gleuven groeien en zijn moeilijk te verwijderen tijdens de afwas. Houten snijplanken zijn van nature antibacterieel, dus vervang je plastic snijplank door een houten exemplaar om de kans op voedselvergiftiging kleiner te maken.

11. Keukenspons

Keukensponsjes  zijn misschien wel de meest vieze dingen die we in huis hebben. Helemaal als de sponsjes in aanraking zijn geweest met rauw vlees, kunnen ze gevaarlijke microben bevatten. Een vaatdoekje droogt sneller op en is makkelijker te wassen, waardoor dit een schonere keuze is voor de keuken. De sponsjes kunnen meteen de vuilniszak in.

Pagina 2/2

Lees ook: 9 dingen die je beter niet kunt schoonmaken met allesreiniger

Bron: Health.com | Beeld: Unsplash