Waarom bloemkool niet koken
Dat bloemkool enorm gezond is, hoeven we je vast niet meer duidelijk te maken. De vitamine C, B2, foliumzuur, kalium en fosfor maakt deze witte koolgroente een bron van vitamine en mineralen. Snijd je de bloemkool in roosjes en kook je het vervolgens in heet water? Dan gaan veel van deze kostbare vitaminen en mineralen verloren. Zonde! Er is namelijk een veel betere manier om deze groente te bereiden, zónder dat al deze voedingsstoffen verloren gaan.
Stomen of roerbakken
Om alle voedingsstoffen van bloemkool te bewaren is het beter om de boel te stomen of te roerbakken. Door de groente in kokend water te koken verdwijnen zo’n 70 procent van de voedingsstoffen. Zonde, toch? Daar komt nog bij dat door het koken de bloemkool een nare geur in huis kan achterlaten. Wanneer je bloemkool stoomt of roerbakt, voorkom je deze koolgeur in huis. Oftewel: een win-win situatie!
Pagina 2/2
Lees ook: Zo maak je heel gemakkelijk een moestuin van restjes groente
Bron: Vitamine-informatie | Beeld: PxFuel