Wat is nu eigenlijk de beste temperatuur voor je koelkast?
De koelkast, wat zouden we zonder moeten! Vroeger, toen de koelkast nog niet bestond, was het conserveren van voedingsmiddelen een heel gedoe. Misschien weet je het nog wel van je moeder of oma…
Voor het tijdperk van de koelkast en vriezer was je voor het bewaren van eten aangewezen op technieken als wecken, drogen, pekelen en konfijten. Hierbij werd het eten verhit, er werd vocht onttrokken of heel veel zout of suiker toegevoegd om de groei van bacteriën te remmen. Hierdoor smaakte je eten vaak wel heel anders en zag het er ook lang niet meer zo fris uit. Tegenwoordig hebben we daar geen last meer van, want in de koelkast blijft het lekker fris en vers, zonder toevoeging van allerlei middelen. Maar velen onder ons stellen de koelkast totaal verkeerd in, wist je dat meer dan een kwart van de Nederlanders hem veel te warm heeft staan? Hierdoor bederft vooral het vlees sneller en maak je meer kans op schadelijke bacteriën. Maar hoe koud moet ‘ie dan wel staan? Wij hebben het antwoord voor je, lees snel verder op pagina 2!
Pagina 1/2