Meer dan een kwart van de Nederlanders heeft de koelkast veel te warm staan, wat vooral slecht is voor de bederfelijkheid van je vleeswaren. Bij meer dan 4 graden bederft vlees sneller, vooral bij kip kan het aantal ziekmakende bacteriën boven de 4 graden al toenemen.
Zet je koelkast hierom altijd op 4 graden, want het is beter voor je gezondheid en ook voor je portemonnee: je wint er mee dan dat het kost om de koelkast een graadje koeler te zetten. Zet hem nu weer niet te laat, want als je je koelkast van 0 tot 3 graden zet kunnen producten tegen de achterwand aan vriezen en bederven groenten en fruit juist weer sneller bij zulke temperaturen. Vis gedijt het beste bij een temperatuur van slechts 1 graad, maar hiervoor hoef je de koelkast weer niet kouder te zetten, gewoon op de onderste plank in de verpakking in een schaal met ijsklontjes. En dezelfde dag of maximaal de volgende dag opeten. Wil je de temperatuur van je koelkast meten? Zet dan een thermometer in een glas koud water op de glasplaat van de groentelade in het midden. Houd daarna de koelkast minimaal twee uur gesloten. Na twee uur kun je de juiste temperatuur aflezen.
Bron: Margriet