Binnen een paar dagen hangen die kruidenplantjes vaak al slap… HIER komt het door!
Als je voor een recept verse kruiden nodig hebt, dan lijkt het natuurlijk slim om een kruidenplantje te kopen in de supermarkt. Je haalt eraf wat je nodig hebt en het plantje kan je meerdere keren gebruiken.
Het staat ook nog eens heel leuk in de keuken, al die kruidenplantjes. Helaas gaat zo’n plantje vaak binnen een paar dagen dood en heb je er maar een paar blaadjes van gebruikt. Hoe kan dit, want je lijkt alles toch goed te doen? Je heeft het plantje genoeg water en zonlicht… Maar toch hangen de blaadjes na een paar dagen alweer hartstikke slap. Nog belangrijker, wat kan je er tegen doen? Laten we je geruststellen, het ligt in ieder geval niet aan jou. De plantjes zijn simpelweg niet gekweekt om lang mee te gaan. Er zitten er wel tussen die lang meegaan, maar de meeste worden gekweekt om zo snel mogelijk klaar te zijn voor de verkoop. Ze groeien in de ideale omstandigheden van een kas en de overgang naar minder ideale omstandigheden in de keuken is dan te heftig. Het plantje is dan eigenlijk in shock! Maar wat doe je er nu aan… Volg DEZE tips als je je basilicumplantje (of een ander kruid) zo lang mogelijk levend wil houden! Succes!