Dít keukengerei brengt meer bacteriën met zich mee dan je denkt

keukengerei bacteriën

Aha!

Messenblokken zijn tegenwoordig in bijna elk huishouden te vinden – superhandig, want al je messen liggen mooi op een rijtje. Maar eerlijk is eerlijk, er zit een nadeel aan: ze zijn niet echt een voorbeeld van hygiëne.

Alternatief

Messenblokken zijn lastig schoon te maken, waardoor vuil en bacteriën zich ophopen in de gleuven. Als je messen vochtig erin zet, kan zelfs schimmel ontstaan.

Als je het fijn vindt om je grote messen overzichtelijk bij elkaar te hebben, zijn magnetische messenblokken de oplossing! Je hoeft de messen niet in gleuven te steken, wat het schoonmaken een stuk eenvoudiger maakt.

Tips

Ben je toch gehecht aan je klassieke messenblok met gleuven? Zorg dan dat je het regelmatig schoonmaakt met deze handige stappen:

  • Draai het messenblok om en schud er voorzichtig kruimels uit. Gebruik daarna een rager om de gleuven grondig schoon te maken.
  • Reinig de buitenkant van het blok met een sopje en een borstel of spons, maar zorg ervoor dat er niet te veel water in de gleuven komt.
  • Droog het dan af met een droge doek.
  • Pak dan een kopje schoonmaakazijn en twee kopjes water, en meng dit met elkaar.
  • Gebruik dit om de buitenkant schoon te maken.
  • Pak de rager en doe dit in het sopje.
  • Haal de rager dan nog een keer door het blok.
  • Droog het blok dan goed af.
  • Let op: laat het blok minimaal 12 uur drogen!

Lees ook: Fulltime werken? Steeds minder stellen kiezen ervoor

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock