Met deze tips sta je nooit meer te prutsen bij het snijden van een mango
Met mango’s kun je ons heel erg blij maken. Van mango-ijs tot een mangocheesecake, of gewoon losse stukjes uit een bakje, wij houden ervan! Maar dit glibberige stuk fruit kan nogal lastig zijn om te snijden. Gelukkig hebben we nu voor eens en voor altijd antwoord op hoe we een mango moeten snijden.
Hoe ga je te werk?
Als eerste snijd je allebei de kanten in de lengte langs de pit, zodat je drie stukken krijgt: het middenstuk met de pit en twee stukken zonder pit. Maak in de twee buitenste helften horizontale en verticale snedes. Hierdoor ontstaan er partjes. Vervolgens duw je met je duimen vanaf de schil de mangopartjes naar buiten en snijd je de halve mango doormidden. Dit doe je ook bij de andere helft. Schraap daarna de partjes voorzichtig met je mes van de schil af. Nu is het deel met de pit nog over. Snijd de schil tot je de pit voelt: ook hier kun je nog een goede portie mango vanaf schrapen.
Heb je er nog niet echt een goed beeld bij? Bekijk dan de video op de volgende pagina.
Pagina 1/2