De makkelijkste manier om je appels en peren vers te houden
Het is een veelvoorkomend probleem, waar nu dan eindelijk een oplossing voor is! Elke ochtend weer bereidt je met ziel en zaligheid de lunch van je kinderen voor. Een broodje, pakje drinken en natuurlijk een paar heerlijke stukjes fruit voor de nodige vitamine C. Maar hoe vaak gebeurd het niet dat de stukjes gesneden appel en peer ’s middags door de kids in de prullenbak gegooid worden, alleen maar omdat ze vies bruin zijn geworden? Vanaf nu is dat verleden tijd!
We hebben hieronder aantal makkelijke trucs opgeschreven om het bruinen van je appels en peren te voorkomen wanneer je deze in parten meeneemt.
Tip 1: Bind ze weer samen
Zorg dat je de appel of peer met een scherp mes snijdt in gelijkwaardige, nette parten. Probeer zo netjes mogelijk te snijden en zo min mogelijk klokhuis weg te halen. Pak vervolgens de parten en maak er weer een volwaardige appel of peer van. Probeer zo min mogelijk lucht tussen de parten te laten zitten bij het samenvoegen, want het bruinen komt door de zuurstof. Doordat alle parten weer dicht tegen elkaar aan zitten, gaat de appel of peer dus niet bruinen! Doe vervolgens een elastiekje, of magnetronfolie om de appel of peer heen om de parten bij elkaar te houden tijdens het vervoeren.
Tip 2: Gebruik citroensap
Het sap van citroenen bevat van nature vele nuttige bestanddelen, waaronder goede zuren. Citroenzuur zorgt er voor dat je appels en peren niet bruinen als je ze hebt gesneden en later op wilt eten. De toepassing is heel simpel: snijdt een citroen open en besprenkel de parten van gesneden appel en peer met het citroensap. De smaak van je fruit zal niet veranderen wanneer het citroensap is ingedroogd, maar het voorkomt wel het bruin worden!
Op de volgende pagina nog 2 makkelijke tips om je fruit niet bruin te laten worden! Vooral tip 5 is praktisch!
Pagina 1/2