Met DEZE geniale tips bespaar je wel 350 euro op je boodschappen!

Met deze tips bespaar jij honderden euro’s op je boodschappen en dring je je voedselverspilling terug tot een minimum!

  1. Kijk, ruik en proef voordat je iets weggooit: het eten is lang niet altijd bedorven als de houdbaarheidsdatum is verstreken. Het gaat echter om een THT (Tenminste Houdbaar Tot) datum, niet een ultimatum. Olijfolie en honing zijn bijvoorbeeld nog houdbaar tot minimaal een jaar na de tht-datum!
  2. Maak een boodschappenlijstje met hoeveelheden: Zo voorkom je dat je teveel meeneemt en dat je zonder lijstje door de supermarkt dwaalt en van alles in je karretje gooit.
  3. Vries restjes in: zonde om restjes weg te gooien! Je kan rijst, stamppotten, soep, groente en fruit allemaal prima in een vershoudbak invriezen.
  4. Stel je koelkast goed in: bij een temperatuur van meer dan 4 graden bederft vlees en zuivel veel sneller. Zet je koelkast daarom altijd op precies vier graden of iets koeler.

Volg deze tips eens een tijdje en je zal merken dat de bedragen die jij aan boodschappen uitgeeft steeds verder dalen!


Pagina 2/2