Met deze tip maak je kant-en-klare aardappelschijfjes super knapperig

Kant-en-klare aardappelschijfjes

Met name de voorverpakte aardappelschijfjes van de supermarkt lijken vaak wat bleek van kleur en slapper te zijn dan zelf gesneden aardappelen. Dit komt omdat de voorverpakte aardappelschijven vaak al enige tijd gesneden in het plastic zitten, waardoor ze kleur en textuur verliezen. Zonde, maar moet je dan voortaan altijd toch maar de tijd vrijmaken om zelf aardappelen te schillen? Nee hoor! Want met deze tip bak je ook de kant-en-klare aardappelschijfjes super krokant!

Zo maak je ze extra krokant

Het is heel simpel. Het enige wat je nodig hebt is een magnetron en wat paprikapoeder. Laat de aardappelschijven in de verpakking zitten, maar prik met een vork enkele gaten in het plastic. Zet de zak in de magnetron en laat de schijfjes 3 minuten op de hoogste stand voorgaren. Verhit vervolgens een klontje boter en een scheut olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de aardappelschijfjes en breng ze ondertussen in de pan op smaak met wat zout, peper en paprikapoeder. De paprikapoeder zorgt er namelijk voor dat de aardappelschijfjes een extra krokant jasje krijgen. Bak de aardappelen tot beide kanten mooi goudbruin van kleur zijn, ongeveer 5 minuten per zijde. En klaar is kees! Lekkerder dan dit ga je kant-en-klare aardappelschijfjes niet krijgen.

Pagina 2/2

Lees ook: Deze 5 sterrenbeelden zijn het beste in koken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Beeld: Needpix