Met deze geweldige truc verbrandt jouw eten nooit meer!
Koken is een kunst die niet iedereen tot in de puntjes beheerst. Wij ook niet, we hebben allemaal wel eens een stuk vlees pikzwart laten worden doordat de olie in de pan veel te heet was.
Een veel voorkomende mislukking is ook aangebrand knoflook. Je snijdt een paar tenen knoflook om even aan te fruiten in de pan, je gooit ze in de hete olie en ja hoor: de knoflook is binnen een paar seconden donkerbruin. Wederom een gevalletje te hete olie! Dan maar een thermometer aanschaffen? Maar dat is weer zoveel gedoe… Dat hoeft ook helemaal niet, het enige wat jij nodig hebt is een houten pollepel! Met dit eenvoudige keukengerei test je makkelijk de temperatuur van de olie zodat jouw eten nooit meer overgaar is! De truc is even simpel als geniaal, het enige wat je hoeft de doen is de steel van de lepel even in de hete olie te zetten. Als er vervolgens belletjes ontstaan is de temperatuur precies goed!