Zo hou je die bubbels in de pan!
Er zijn van die dingen in de keuken die je soms niet kunt voorkomen, hoe goed je ook oplet. Overkoken is daar helaas één van. Je hoeft maar een paar seconden de andere kant op te kijken en de melk of het water stroomt langs de zijkanten van de pan. Heel vervelend, maar gelukkig is er een manier hoe je het op kan lossen!
Dit maakt water en melk koken een stuk rustiger.
Spatel
Het enige wat je nodig hebt voor deze truc is een houten lepel. Je legt deze op de pan -dus niet in- en het voorkomt dat de melk over de rand gaat stromen. Hoe dat kan? Doordat de bellen in het de melk onstabiel zijn veranderen ze terug in water als ze de droge spatel raken. Ook de temperatuur van de spatel maakt een hoop verschil. De bubbels breken als ze een kouder ding aanraken. Als de bubbels de spatel dus aanraken dan knappen ze en worden ze weer vloeibaar.
Wat ook kan helpen is een beetje olie aan de randen van de pan smeren. Dit zorgt er ook voor dat de bubbels minder hoog komen en dus binnen de pan blijven. Ideaal!
Dit later nog eens lezen? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Food hacks | Beeld: Pexels