Ranzige snijplank? Zo heb je ‘m binnen een mum van tijd weer schoon

snijplank

Met deze drie simpele dingen is het klusje zo geklaard!

Een snijplank kost bij de IKEA niet zo heel veel, dus we kunnen ons voorstellen dat je geneigd bent gewoon een nieuwe te kopen wanneer je plastic of houten snijplank er niet meer zo appetijtelijk uitziet. Maar het schoonmaken van dit snijhulpje is helemaal niet zo lastig als je misschien dacht. Binnen no time is-ie weer zo goed als nieuw.

Ranzige snijplanken

We gebruiken snijplanken vrijwel dagelijks. Het beste is om voor ieder soort voedingsmiddel een andere snijplank te gebruiken. Denk aan een plank voor het snijden van groenten en fruit, een andere voor het snijden van kip en vlees en tenslotte een aparte plank voor het snijden van brood. Met name de bacteriën na het snijden van kip en vlees die kunnen achterblijven op de snijplank, kunnen je gezondheid aantasten wanneer je hier vervolgens je groenten of brood op snijdt. Is je snijplank na veel gebruik rood gekleurd van de tomaten, groen van alle groenten en gewoonweg te ranzig om opnieuw te gebruiken? Gooi ‘m dan nog niet direct de prullenbak in.

Op de volgende pagina lees je drie manieren om je ranzige snijplank weer als nieuw te krijgen!

Pagina 1/2